X edycja Wojewódzkiego Konkursu Gastronomicznego „Najsprawniejszy w zawodzie – Kucharz” za nami. 25 listopada o godzinie 10 w Zespole Szkół Specjalnych w Gdańsku odbył się jubileuszowy konkurs pod nazwą „Weganie są wśród nas”. Do współzawodnictwa przystąpiło pięć zespołów: z Gdańska Wrzeszcza, Gdańska Oliwy, Kwidzyna, Lęborka oraz Wejherowa. Naszą Branżową Szkołę I stopnia reprezentowała uczennica klasy 3d Paulina Zawadzka. Czas na przygotowanie dania obiadowego wynosił 120 minut. Dla każdego z uczestników przygotowane były nagrody oraz dyplomy. Jury w składzie sześcioosobowym wytypowało najsmaczniejsze dania: I miejsce przypadło gospodarzom, którzy przygotowali – zupę krem z białych warzyw oraz kawior z bakłażana na grzance, II miejsce należało do Gdańska Oliwy – wykonali sushi warzywne, III miejsce zdobył Lębork – przyrządzili kotlety z soczewicy, z batatem i masłem orzechowym oraz warzywami. Tym razem nie udało się Nam stanąć na podium – zajęliśmy czwarte miejsce, ale i tak warto było przyjechać, ponieważ atmosfera jaka panowała podczas tego konkursu była fantastyczna. Więcej informacji odnośnie X edycji konkursu można uzyskać wchodząc w przeglądarkę internetową: Dzień dobry tu Gdańsk z dnia 22 listopada.
Galeria Google

 

Skip to content