28 października br. w Branżowej Szkole I Stopnia gościliśmy przedstawicieli firmy Bonduelle Food Service Polska : pana Tomasz Grabowski– Regionalnego kierownika do spraw gastronomii oraz Sebastian Cichy – Ambasadora firmy Bonduelle.
Galeria Google
Głównym celem warsztatów było przedstawienie produktów Bonduelle , gdzie ceniona jest za jakość towarów i sposób ich uprawy. Pierwszym etapem szkolenia było omówienie przez pana Tomasza Grabowskiego technik przygotowania wybranych wyrobów , sposoby ich rozdrabniania oraz przechowywanie półproduktów . Zaprezentowane produkty firmy Bonduelle są cenioną marką na rynku i o tym przekonali sie nasi uczniowie o profilu kucharz . Kolejnym etapem wasztatów była praktyka . Szef kuchni Sebastian Cichy wraz z uczniami wykorzystując produkty firmy Bonduelle przygotowali następujące dania
* Sałatka sombrero z chrupiącym falafelem ,
* Krem imbirowy z dynii z bobem i prażonym słonecznikiem,
* Roślinne burgery z świeżymi warzywami i z ketchupem z wędzonych pomidorów
* Risotto ( kalafiorotto ) z ekologicznym pstrągiem .
Szef kuchni omówił sposób przygotowywania potraw oraz proces technologiczny a następnie wspólnie z młodzieżą zaprezentował swoje umiejętności kulinarne.
Dyrekcja , nauczyciele wraz z uczniami składają podziękowania firmie Bonduelle Food Service Polska oraz przedstawicielom panu Sebastian Cichy oraz panu Tomasz Grabowski za możliwość udziału w warsztatach i zaznajomienie w tajniki firmy Bonduelle .
Dodatkowo dzisiaj nasza młodzież odsłuchała na żywo w Radio Kaszebe wywiadu z cenionym szefem kuchni Sebastianem Cichym , który jest również współwłaścicielem Restauracji KonCi by Sebastian Cichy w Bolszewie . Wywiad znajduje się pod linkiem https://www.facebook.com/radiokaszebe/videos/1305392803546315