Uczniowie Branżowej Szkoły I Stopnia w zawodzie kucharz brali udział w warsztatach kulinarnych, gdzie pod okiem doświadczonego szefa kuchni Jakuba Kozakiewicza z Restauracji „ Serio ‘ w Gdyni, przygotowali wykwintne potrawy, ciekawie udekorowane i podane. Jako danie główne wykonano Risotto z grzybami podane z polędwiczką wieprzową oraz niezwykle pyszny deser Tiramisu. Gotowanie z tak wybitnym szefem kuchni dało uczniom możliwość na udoskonalenie swoich umiejętności, a także wzbogacenie wiedzy na temat gastronomii. Było to niesamowite przeżycie dla przyszłych kucharzy.
Uczniowie , Nauczyciele oraz Dyrekcja bardzo dziękują panu Jakubowi za inspirację kulinarną oraz za zaangażowanie w życie szkoły. Życzymy również wielu sukcesów zawodowych oraz pomyślności w życiu zawodowym.
Restauracja Serio w Gdyni