W miniony poniedziałek 11 września 2023 roku reprezentanci Branżowej Szkoły I stopnia z klasy 1d oraz 3b wraz z opiekunem panią Dagmarą Maciejewską udali się do Hotelu „Mistral” w Gniewinie, aby wspierać i dopingować drużynę uczniów Powiatowego Zespołu Szkół nr 3 w Wejherowie biorących udział w „Sztafecie kulinarnej”. Było to piąte cykliczne spotkanie pod nazwą – Grzybobranie w gastronomii. Udział w tym zmaganiu kulinarnym wzięły cztery zespoły szkół: ze Słupska, z Malinowej, z Kłanina i z Wejherowa. Drużyna, którą wspieraliśmy zajęła I miejsce w tym konkursie. Nasi uczniowie całym sercem kibicowali ekipie z Wejherowa – mieliśmy przepięknie wykonane transparenty i chorągiewki z logo zaprzyjaźnionej szkoły. Atmosfera była radosna i można było poczuć ducha
rywalizacji. Uczniowie uczestniczyli również w warsztatach carvingu z mistrzem świata panem Grzegorzem Gniech, mieli możliwość podejrzeć zdobienie ciasteczek i pierników, obserwowali warsztaty nakrywania stołu, otwierania szampana i gaszenia świec. Młodzież korzystała także z poczęstunku wielu stanowisk gastronomicznych. Nasi uczniowie jako kibice stanęli na wysokości zadania wspierając wygraną drużynę za co otrzymaliśmy od szefa
kuchni Sebastiana Cichego profesjonalną porcelanę do serwowania marki Lubiana.
 

Galeria Google

 


 

Skip to content