09 marca br. w progach naszej szkoły zawitał Andrzej Polan człowiek z wielką pasją do gotowania, jak również postać telewizyjna znana z uwielbianego przez Polaków programu „Dzień Dobry TVN”. Choć z wykształcenia jest nauczycielem, to poświęcił się gotowaniu i zgłębianiu wiedzy kulinarnej. Obecnie jest właścicielem restauracji Mała Polana Smaków w Warszawie, gdzie pełni rolę szefa kuchni. To wyjątkowe spotkanie zawdzięczamy naszemu zaprzyjażnionemu szefowi kuchni, a zarazem współwłascicielowi restauracji KonCi w Bolszewie Sebastianowi Cichemu.
Dzięki takim ludziom jak Andrzej Polan oraz Sebastian Cichy uczniowie Branżowej Szkoły I stopnia w zawodzie kucharz mieli okazje zdobyć nową wiedzę. Szefowie kuchni wraz z młodzieżą przygotowali kluski śląskie, kopytka, kluski lane, gnocchi oraz makaron z jabłkiem i cynamonem. Dzisiejszy dzień był pełeń emocji i niezapomniach chwil. Nasi uczniowie mogli poznać wspaniałych ludzi, którzy zarażają swoją pasją aby młode pokolenia rozwijały swoją przygodę z gotowaniem.
Dziękujemy bardzo, że mogliśmy gościć w naszej szkole tak wyjątkowych szefów kuchni.