19 maja 2022r. w pracowni gastronomicznej Branżowej Szkoły I stopnia  odbyły się po raz drugi warsztaty kulinarne, które zostały zorganizowane w ramach realizacji projektu programu Erasmus+ pt. Fit4healthylife . Pod kierunkiem pani Agnieszki Papke i pani Dagmary Maciejewskiej zespół projektowy przygotował dla całej społeczności szkolnej sześć pomysłów na zdrowe i kolorowe śniadanie. Uczestnicy projektu pracowali w dwuosobowych zespołach. Według wcześniej opracowanych przepisów kulinarnych sporządzili 6 przepysznych potraw:

I gr – Owsianka czekoladowa z bananem i jagodami

II gr – Budyń jaglany z owocami i prażonymi orzechami

III gr – Chlebek bananowy z kremem czekoladowym Fit

IV gr – Muffinki marchewkowe z mąki orkiszowej, koktajl owsiano-truskawkowy

V gr – Pasta z makreli na chrupiącej grzance pełnoziarnistej

VI gr – Naleśniki szpinakowe z twarogiem i wędzonym łososiem

Po owocnej pracy przyszedł czas na degustację. Uczestnicy warsztatów częstowali całą społeczność szkolną. Wszystkim bardzo smakowały zdrowe i kolorowe potrawy, które miały stanowić inspirację na ciekawe śniadanie. Zespół projektowy Fit4healthylife.
 

Galeria Google

 


 

Skip to content