PYSZNY SERNIK NA WIELKANOC I NIE TYLKO
Składniki:
4 – 5 jaj
¾ szklanki cukru
½ kostki Kasi
1 budyń waniliowy
1 cukier waniliowy
1 wiaderko twarogu PILOS (z Lidla)
1 paczka biszkoptów
Przygotowanie:
Oddzielić białka od żółtek, białka ubić na sztywno dodając na końcu
2 łyżki cukru pudru.
Żółtka dobrze ukręcić z cukrem + cukier waniliowy, następnie dodać KASIĘ, potem budyń waniliowy (proszek). Dodać twaróg, dobrze wymieszać na sam koniec dodać białko. Białko nie może być mieszane mikserem, tylko powoli przemieszać łyżką. Tortownice wyłożyć biszkoptami i zalać masą.
Piec w temperaturze ok. 160 °C ok. 60 minut (aż będzie ładny brązowy kolor i będzie pękać).
Chłopaki z grupy II pod kierunkiem p. A. Konkol upiekli sernik
i gwarantują pyszny smak:)
Grupa II
życzy smacznego!!!