Dnia 2 marca 2017r. po raz drugi w tym roku szkolnym  w  Naszej pracowni gastronomicznej odbył się próbny  egzamin potwierdzający kwalifikacje zawodowe kucharzy.
W egzaminie uczestniczyli uczniowie klasy 3b Zasadniczej Szkoły Zawodowej, grupa liczyła osiem osób. Egzamin składał się z części praktycznej.


Zadanie egzaminacyjne polegało na  przygotowaniu zgodnie z zamieszczonymi recepturami  po dwa zestawy potraw składających się z pierogów z mięsem oraz surówki z kapusty pekińskiej.
Każdy z uczniów oceniany był indywidualnie. Komisja w składzie Urszula Treder i Dagmara Maciejewska oceniała:
–        Przebieg procesu produkcji potraw
–        Przygotowanie uczestników do egzaminu
–        Zachowanie czystości na stanowisku pracy
–        Ocenę walorów smakowych
–        Ocenę wizualną potraw
–        Ekspedycję potraw oraz dobraną zastawę stołową

Skip to content